Commercial Data Servers

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

About

Hva er CDS?

Commercial Data Servers AS (CDS) er et norsk it-selskap som i en årrekke har levert it infrastruktur til private og offentlige brukere av profesjonell, forretningskritisk databehandling.  Vi har fokus på kompetanse og kost-effektive løsninger, og er stolte av 40 år som partner for bedrifter med kompleks it-infrastruktur.

Våre ansatte har lang erfaring med leveranse og drift av servere og lagring, og vi har i dag et økende engasjement på automatisert Endpoint Management, der vi hjelper våre kunder med å oppnå god oversikt, kontroll og sikkerhet på alle servere, pc-klienter og mobile enheter.

Norsk selskap, norske aksjonærer

Solid økonomi, gode resutlater

IT-selskap med bred kompetanse

Mange års erfaring med klientdrift

Salg av storsmaksiner med serviceavtaler

 

Vår historie

2000

Japanske Fujitsu kjøper amerikanske Amdahl Corporation, den amerikanske produsenten av store datamaskiner (mainframes), og avvikler samtidig Amdahls datterorganisasjoner i de fleste landene i Europa – herunder Norge.

Ansatte i Amdahl Norge kjøper den lokale virksomheten og etablerer CDS for å videreføre salg og vedlikehold av Amdahl-maskiner og vedlikehold – dette i tillegg til det godt etablert engasjementet med Sun Microsystems og Novadigm (Radia).

2001

Fujitsu stanser videre utvikling av Amdahls maskinportefølje, mens CDS forsetter å vedlike­holde installert maskinpark. Dette året blir CDS IBMs eneste partner på stormaskin i Norge.

2004

Hewlett Packard kjøper Novadigm/Radia, og CDS blir HPs eneste norske partner på HP Client Automation.

2009

Oracle kjøper Sun Microsystems, og CDS blir Oracle Gold Partner.

2013

HP lisensierer rettighetene til videreutvikling og salg av HP CA til Persistent, som gjeninnfører produktnavnet Radia.

Persistent lisensierer CDS for salg og eneste support-aktør på Radia i Norge.

2017

CDS utvider Endpoint Management-porteføljen med IBM BigFix.