Commercial Data Servers

Commercial Data Servers AS (CDS) er et norsk it-selskap som i en årrekke har levert IT-infrastruktur til private og offentlige virksomheter.  I nesten 50 år har CDS hatt fokus på å tilby kompetanse og kostnadseffektive løsninger til kunder som har ansvar for drift av  virksomhetskritisk infrastruktur.

Historien om CDS startet i 1972  da den amerikanske datamaskinprodusenten Amdahl etablerte seg i Norge. Da selskapet besluttet å ta i bruk alternative distribusjonsmodeller i de «små» landene, valgte CDS i 2000 å overta kompetanse og kundeforpliktelser fra det norske datterselskapet for å bygge et 5 norsk kompetansehus for forretningskritisk databehandling. Ettersom CDS hadde røtter i stormaskinmiljøet ble vi i år 2000 IBM Business partner på System Z og IBM System Storage.

CDS har også lang lang erfaring med automatisert drift klienter,  endepunkter. Ved hjelp av HP Radia og senere IBM/HCL BigFix har administrert tusenvis av endepunkter og bistått våre kunder med å få god oversikt, kontroll og sikkerhet på alle servere, pc-klienter og mobile enheter. Ved hjelp av kostnadseffektive verktøy kan vi distribuere patcher, programvarepakker og OS-image til tusensvis ev endepunkter på en en enkel og sikker måte.

CDS har levert SUN/Oracle-produkter og løsninger siden 1997. Vi er Oracle Gold-partner og leverer alle typer Oracle-produkter, fra lagring til applikasjon – og alt er sertifisert for sameksistens.CDS har spesialister på Ops Center og virtualisering av Solaris-instanser.

Norsk selskap, norske aksjonærer

Solid økonomi, gode resutlater

IT-selskap med bred kompetanse

Mange års erfaring med klientdrift

Salg av storsmaksiner med serviceavtaler

Vår historie

 

2000

Japanske Fujitsu kjøper amerikanske Amdahl Corporation, den amerikanske produsenten av store datamaskiner (mainframes), og avvikler samtidig Amdahls datterorganisasjoner i de fleste landene i Europa – herunder Norge.

Ansatte i Amdahl Norge kjøper den lokale virksomheten og etablerer CDS for å videreføre salg og vedlikehold av Amdahl-maskiner og vedlikehold – dette i tillegg til det godt etablert engasjementet med Sun Microsystems og Novadigm (Radia).

2001

Fujitsu stanser videre utvikling av Amdahls maskinportefølje, mens CDS forsetter å vedlike­holde installert maskinpark. Dette året blir CDS IBMs eneste partner på stormaskin i Norge.

2004

Hewlett Packard kjøper Novadigm/Radia, og CDS blir HPs eneste norske partner på HP Client Automation.

2009

Oracle kjøper Sun Microsystems, og CDS blir Oracle Gold Partner.

2013

HP lisensierer rettighetene til videreutvikling og salg av HP CA til Persistent, som gjeninnfører produktnavnet Radia.

Persistent lisensierer CDS for salg og eneste support-aktør på Radia i Norge.

2017

CDS utvider Endpoint Management-porteføljen med IBM BigFix.

Våre partnere

HCL

CDS og HCL har vært partnere siden 2019 da HCL overtok BigFix fra IBM. HCL er en global IT-leverandør av IT-tjenester som tilbyr løsninger, tjenester for IoT, cloud, automatisering av prosesser, cybersecurity, analyse og infrastruktur management, og samarbeidsløningen Lotus Notes.

IBM

CDS og IBM har vært forretningspartnere i over 20 år. I samarbeid med IBM Norge AS kan CDS levere alt fra kraftige krypteringkort, lagringsløsninger, tapeløsninger for backup så vel som robuste stormaskiner som IBM LinuxOne og IBM System Z, samt IBM Power System.

Pedab

Pedab er en verdiskapende IT-distributør som CDS samarbeider tett med i forhold til HCL Bigfix, IBM produkter og tjenester som MaaS360, IBM System Z, Power og LinuxOne. Pedad er til stede i åtte Nord-Europeiske land, omsetter for 183 millioner Euro og har 130 ansatt For mer informasjon: https://www.pedab.no